Educaţia artistică realizată în Palatul Copiilor Tulcea prin cercul de Etnologie – folclor, oferă copiilor şi tinerilor un alt tip de cunoaştere, diferit de cea din şcoală, dar pe care o completează în mod armonios. Putem spune că activităţile de creaţie artistică desfăşurate cu copiii de la grădiniță și până în ultimii ani de liceu, au mediul cel mai potrivit în cadrul cercurilor din palate şi cluburi ale elevilor.
În acest context este esenţială formarea de noi competenţe prin dezvoltarea abilităţilor, creativităţii, deprinderilor de muncă, mânuirea unor unelte şi instrumente, cunoaşterea diferitelor materiale, ceea ce va conduce la aplicarea cu plăcere a unor tehnici de lucru deosebite şi la dorinţa descoperirii unor noi tehnici.
Activitatea cercului are un conţinut axat pe învăţarea vocabularului etnologic, decorativ, plastic, a elementelor de limbaj specific şi de expresie a tehnicilor de lucru, astfel încât cursanţii să le poată vehicula conform sensibilităţii şi gândirii specifice vârstei lor, dar mai ales să le pună în practică prin realizarea diferitelor lucrări de inspiraţie folclorică precum şi a măştilor specifice zonei nord – dobrogene
Profesor VIORICA CHIRIȘ