Finalitățile educației nonformale constau în formarea de competențe, dezvoltarea unor aptitudini și comportamente necesare performării într-un anumit domeniu tehnic, științific, artistic sau sportiv.
Cel mai elocvent mod de a măsura performanțele elevilor înscriși la cercuri constă în numărul participărilor la concursuri, festivaluri, simpozioane, competiții, dar și al premiilor obținute în cadrul acestora.
LUMEA MEA ÎN IMAGINI CONCURS JUDEȚEAN DE FOTOGRAFIE TEMATICĂ
LUMEA MEA ÎN IMAGINI este un concurs județean de fotografie tematică, imaginile urmând să surprindă aspecte specifice localităţilor de proveniență ale elevilor concurenți, obiectivele turistice din această zonă si punctele de atracţie care pot fi descoperite. Prin acest proiect interdisciplinar se urmărește stimularea interesului elevilor de a descoperi istoria, cultura, tradițiile și biodiversitatea locală dar și dezvoltarea simțului artistic.
Profesor coordonator: Violeta Jenaru
.
FLORICELE TALENTATE FESTIVALUL CONCURS JUDETEAN DE DANS MODERN
Dansul asigură echilibrul fizic și psihic, de aici am pornit proiectul meu :”FLORICELE TALENTATE”
Nevoia de mișcare, grație, suplețe, condiție fizică, exprimarea sentimentelor interioare, sunt condiții absolut necesare pentru dezvoltarea armonioasă a copilului și a adolescentului.
Profesor coordonator: Laura Cristea
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MĂRII NEGRE CONCURS JUDEȚEAN
Concursul județean ” Ziua Internațională a Mării Negre” își propune să stimuleze elevii pentru a descoperi frumusețea, poziția geografică, limitele/țările riverane, fauna acvatică/ terestră, fluviile, stațiunile turistice, obiectivele turistice din orașele situate pe litoralul românesc cât și a țărilor limitrofe la Marea Neagră. Expoziția- concurs se desfășoara pe două secțiuni: postere/ desene/fotografii și obiecte ornamentale.
Profesor coordonator: Valentina Ilie
CONCURSUL EDUCAȚIE PRIN ȘAH
Concursul “Educație prin Șah” ediția I, dedicat Zilei Mondiale a Educației, își propune să valorifice șahul ca un instrument educațional inovator. Scopul este de a încuraja dezvoltarea competențelor cognitive și a abilităților de rezolvare a problemelor în rândul copiilor și elevilor, prin intermediul acestui joc strategic. În plus, concursul vizează promovarea șahului ca parte integrantă a educației și sensibilizarea comunității educaționale asupra impactului pozitiv pe care acesta îl poate avea asupra învățării și dezvoltării personale.
CUPA DOBROGEI – CONCURSUL JUDEȚEAN DE ȘAH
Cupa Dobrogei – Concursul județean de șah dedicat Zilei Dobrogei își propune să celebreze cultura și istoria regiunii Dobrogea prin promovarea șahului ca sport nobil intelectual. Evenimentul va aduce împreună copii și elevi, oferind oportunitatea de a dezvolta abilități strategice ale tinerelor talente. Pe lângă competiție, concursul va include și prezentări despre Dobrogea, contribuind astfel la educația culturală și la consolidarea legăturilor comunității.
CUPA PRIMĂVERII – CONCURS DE ȘAH
Cupa Primăverii – Concurs de șah destinat copiilor și elevilor desfășurat în sezonul primăverii le oferă copiilor și elevilor ocazia de a-și dezvolta abilități strategice și de a-și îmbunătăți cunoștințele în domeniu, într-un mediu competitiv și educativ. Participanții pot învăța despre fair-play, gândire critică și strategii de joc, contribuind la dezvoltarea personală și educațională a fiecăruia.
Participarea la acest concurs este o oportunitate ideală de a combina pasiunea pentru șah cu bucuria și energia primăverii.
CUPA PALATULUI LA ȘAH – CONCURS JUDEȚEAN DE ȘAH
Cupa Palatului la Șah – prin organizarea unei noi ediții a concursului județean de șah ” Cupa Palatului la Șah” ne propunem să consolidăm și să extindem tradiția acestui eveniment, creând oportunități valoroase pentru copii și elevi de toate nivelurile să-și demonstreze abilitățile de gândire strategică și analiză critică. În același timp, dorim să promovăm un stil de viață sănătos, demonstrând că activitățile intelectuale, precum șahul, pot contribui la echilibrul și bunăstarea generală.
Crearea unui mediu stimulativ și de suport nu doar că va sprijini formarea personalității elevilor, dar va încuraja un stil de viață activ și echilibrat, integrând aspectele fizice și mentale ale sănătății.
Profesor coordonator: Mariana Sarighioleanu